Ana Sayfa » Tarifler » Şalgam Dolması yapılışı

Şalgam Dolması yapılışı

26

Şalgam Dolması Malzemeler:

> 100 gram dana kıyma

> 1 adet kuru soğan

> 1 çay bardağı köftelik bulgur

> Tuz, taze çekilmiş karabiber

> 4 adet şalgam

> 1 çay bardağı sıvı yağ

> 1 çorba kaşığı tereyağı

> 1 çorba kaşığı domates salçası

> Birkaç adet sivri biber

> 2 adet küçük boy domates

> Biraz reyhan

Hazırlanışı:

Kıymayı derin bir kaba alın. Kabuğunu soyduğunuz soğanı rendeleyin. Bulguru, tuzu ve karabiberi ekleyip hepsini birden karıştırın. Şalgamları soyup yarım parmak kalınlığında dilimleyin ve kaynar suda 10 dakika haşlayın. Kıymalı harçtan kopardığınız parçaları avucunuzun içinde, dilimlediğiniz şalgamların boyutunda köfte şeklinde yuvarlayın. Köfte hamurlarını iki dilim şalgam arasına yerleştirip özenle tencereye dizin. Biberleri ve doğranmış domatesleri de üzerine yerleştirin. Üzeri için; Tereyağını ve sıvı yağı tavada ısıtıp salçayı kavurun ve bu karışımı şalgamlı köfte hamurlarının üzerine dökün. Üzerini örtmeyecek kadar su ilave edip orta ateşte pişirin. Şalgam dolmasını ocaktan alıp servis tabağına aktarın. Üzerine birer tutam kurutulmuş reyhan serpin. Sıcak sıcak servis yapın.

OKU ➤  Şalgam Dolması

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir