Ana Sayfa » Dünya Mutfağı » Şah Pilavı Tarifi
şah pilavı

Şah Pilavı Tarifi

Şah Pilavı Tarifi
(8-10 Kişilik)

şah pilavı

Malzemeler:
1 kilo pirinç
1 kilo kuzu eti
250 gram tereyağı
200 gram kuru erik
200 gram kuru kayısı
200 gram kuru üzüm
2 adet soğan
10 tane hazır küçük yufka
1 yemek kaşığı tuz

Şah Pilavı Hazırlanışı

Pilavı için; Kuru erikleri yıkayıp yağda kavurun. Kuşbaşı doğranmış kuzu etini kaynatıp ilave edin. Soğanları halka halka doğrayıp hepsini birlikte pişirin. Tencerede suyu kaynatın. Bir kaşık tuzu ilave edip pirinci pişene kadar haşlayın. Kaynadıktan sonra süzüp tencereyi yağlayın. Erimiş yağın içine yufkaları bir bir yağlayıp tencerenin dibine kenarlarını taşırarak yayın. Haşladığınız pirincin yarısını tencereye alıp ortasına hazırlamış olduğumuz içi ilave edin. Kalan pirinci de üzerine ekleyin. Her yerini yağlayıp üzerini yufka ile kapatın. Üzerine metal kapakla kapatıp 150 derece de ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin. Pişince tabağa ters çevirip sıcak servis yapın.

Tarif Notu: Azerbaycan halkı pilava ‘Pilov’ diyor. Azerbaycan mutfağında genellikle yasemin pirinç kullanılıyor. Pilavınıza dilerseniz safran da ilave edebilirsiniz. Bu pilavın adı, görüntüsünün Ortaçağ’da Doğu hükümdarlarının taktığı taca benzemesinden geliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir