Ana Sayfa » Sağlık » Sağlıklı beslenmenin altın kuralı: Ara öğünler

Sağlıklı beslenmenin altın kuralı: Ara öğünler

Sağlıklı beslenirken aç kalmamak, ara öğünleri atlamamak önemli bir kriter oluştururken, TEKSÜT peynirler sağlıklı bir ara öğün seçeneği sunuyor.

Peynirler ise bu öğünler için ideal alternatifler… TEKSÜT peynirlerle hazırlanan hafif atıştırmalıklar sağlıklı bir ara öğün seçeneği oluştururken, lezzetten de ödün verilmemesini sağlıyor. Konuyla ilgili Diyetisyen Esra Baş Toktay da önemli bilgiler paylaşıyor ve beslenmede sağlığın önemine bir de bu yönden bakılmasını sağlıyor.

Hem diyet yapanlar hem de sağlıklı beslenenler, ara öğünlerle gün içindeki ani acıkmalara karşı önlem alıyorlar. Bu zaman diliminde en çok tercih edilen alternatifler ise TEKSÜT peynirin eşlik ettiği ürünler oluyor. İş yerinde, evde veya okulda beslenmesine özen gösterenlerin imdadına koşan TEKSÜT peynirler, hem sağlıklı hem de lezzetli bir ara öğün geçirilmesine yardımcı oluyor.

TEKSÜT peynirler, sürülebilir beyaz peynir, krem peynir ve labne seçenekleriyle yanınızda rahatlıkla taşıyabileceğiniz hafif atıştırmalıklar hazırlamanıza yardımcı oluyor. Bunun yanı sıra TEKSÜT tost kaşar, beyaz peynir çeşitleri ve yöresel peynirler ile de lezzetli sandviç veya tostlar yapılabiliyor ve sağlıklı beslenme tazelikle bütünleşiyor.

Süt ve süt ürünlerinin ara öğünler için uygun bir seçenek olduğunu vurgulayan Diyetisyen Esra Baş Toktay ise konuyla ilgili şunları söylüyor: Günlük olarak ara ve ana öğün düzeninin sağlanması sağlıklı beslenmenin en önemli kurallarından biridir. 3 ana öğünün yanı sıra ara öğünlerin de tüketilmesiyle birlikte, uzun süreli açlık sonucu düşen kan şekeri seviyesi dengelenir ve vücuda gerekli olan enerji sağlanmış olur. Ayrıca metabolizma da hızlanır.

Ara öğün olarak tüketilecek yiyecekler kan şekerini hızlı yükseltmemelidir. Hızla artan kan şekeri daha hızlı düşer. Abur cuburlar, hamur işleri, meşrubat gibi ürünlerin tüketimi ara öğün için uygun değildir.

OKU ➤  Güneşle aranıza mesafe koyun

Ara öğün için aşağıdaki öneriler değerlendirilebilir:

•          Mevsim meyveleri ve süt/yoğurt (meyvenin süt ve ürünleriyle birlikte tüketimi kan şekerinin daha yavaş yükselmesine yardımcı olur.)

•          Tahıllı simit, peynir ve mevsim sebzeleri

•          Tahıllı galeta + ayran

•          Tahıllı gevrek / müsli vb. + süt / yoğurt

•          Ceviz / badem vb. + süt / yoğurt vb.

•          Tahıllı ekmeğe yağsız tost + mevsim sebzeleri

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir