Ana Sayfa » Tarifler » Tavuk Yemekleri » Safranlı Yulaf Üzerinde Sebzeli Sote Piliç
Safranlı Yulaf Üzerinde Sebzeli Sote Piliç

Safranlı Yulaf Üzerinde Sebzeli Sote Piliç

Malzemeler

Safranlı Yulaf Üzerinde Sebzeli Sote Piliç

1 adet tavuk göğsü

Yarım adet kuru soğan

Yarım adet kırmızı dolmalık biber

Yarım adet yeşil dolmalık biber

Yarım adet kabak

1 adet küçük boy pırasa

1 su bardağı yulaf

1 tatlı kaşığı safran

1 litre su

1 çay bardağı süt

Yeterli miktarda tuz ve baharatlar

Safranlı Yulaf Üzerinde Sebzeli Sote Piliç Tarifi:Soğan, kabak ve renkli biberleri küp şeklinde doğrayın. Tavukları kuşbaşı doğrayın. Tavayı önceden kızdırın, kızdırdıktan sonra yarım litre su, 1 çay bardağı süt, 2 yemek kaşığı zeytinyağı,1 su bardağı yulaf, safran ve kişniş ekleyin. Bu malzemeleri kaynatın ve püre haline getirin. Başka bir tavaya doğradığınız soğanları, kuşbaşı doğradığınız tavuk göğüslerini, renkli biberleri ilave edip biraz karıştırdıktan sonra, kabak, pırasa, soya sosu, tuz, pul biber, karabiber ve zencefil ekleyip, güzelce pişirin. Son olarak önceden yaptığınız yulaf püresinin üstüne sebzeli piliçleri koyup, servis yapın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir