Ana Sayfa » Tarifler » Portakallı Tavuk

Portakallı Tavuk

portakallı-tavukPortakallı Tavuk Malzemeler:

1 adet bütün tavuk

50 gram tereyağı

2 adet büyük boy portakal

2-3 dal taze kekik

Tuz, karabiber

Kıyılmış maydanoz

5 diş sarımsak

 

Portakallı Tavuk Hazırlanışı:

Temizlenmiş bütün tavuğun içine 1 adet portakalın dilimleri ve taze kekik dallarını yerleştirin. Derisinin üzerinden 5 ayrı bölgede delikler açıp diş sarımsakları bu derilerin altındaki bölgelere yerleştirin.

Yakmadan eritip ılınmış tereyağına kalan 1 adet portakalın suyunu ekleyin. Bu karışımdan fırça yardımı ile tavuğun her tarafına sürün.

Tavuğu fırın tepsisine aktarıp fırının en alt rafına yerleştirin.

190 dereceye ayarlı fırında 1,5 saat pişirin. Pişirme esnasında 15 dakikada bir pişen tavuk etini kontrol edin; yani tavuğun kurumasını engellemek için 15 dakikada bir fırça yardımı ile portakallı tereyağı karışımından sürmeye devam edin. Fırından alın, üzerine irice kıyılmış maydanozdan bolca serpin. Sıcak servis yapın.

OKU ➤  Portakallı Tavuk

Tavsiye

Portakallı Tavuk

Portakallı Tavuk Malzemeler • 600 gram tavuk göğsü • 2 adet portakal • 100 gram parmak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir