Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Portakallı Kek

Portakallı Kek

portakalli-kek

Portakallı Kek Tarifi

Portakallı Kek İçin Malzemeler:
3 adet büyük boy yumurta
1 çay bardağı ceviz yağı
1 çay bardağı su
1 su bardağı pudra şekeri
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 çorba kaşığı haşhaş tohumu
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz içi
1 adet portakal (dilimlemek için)

Portakallı Kek Hazırlanışı:
Yumurtalar ile pudra şekerini 5 dakika boyunca yüksek devirde çırpın. Ceviz yağı ile suyu ekleyin. Orta devirde 1 dakika karıştırın. En son elenmiş unu, kabartma tozunu, rendelenmiş portakal kabuğunu , iri kıyılmış ceviz içini ve haşhaş tohumunu ilave edin. Spatula ile alttan üste doğru havalandıra havalandıra karıştırın. Kek hamurunu yağlanmış kek kalıbına dökün. Üzerine ince dilimlenmiş portakal dilimlerini yerleştirin. 170 dereceye ayarlı fırında, 35-40 dakika pişirin. Fırından alın, ızgara teli üzerinde ılıttıktan sonra dilimleyip servis yapın.

#PortakallıKek #portakal #kek #PortakallıKekTarifi #PortakallıKekİçinMalzemeler #PortakallıKekHazırlanışı #PortakallıKekNasılYapılır

OKU ➤  ÇOCUĞUNUZUN SLOGANI “YEMEK, GÜNEŞ, UYKU” OLSUN!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir