Pop Tart

poptart

Pop Tart Tarifi

Pop Tart İçin Malzemeler:
Hamuru İçin:
2 su bardağı un
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı tuzsuz tereyağı (parçalar halinde)
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı süt
Üzerine Sürmek İçin:
1 adet yumurtanın sarısı
Reçelli İç Malzemesi:
¾ su bardağı reçel (veya marmelat)
1 çorba kaşığı mısır nişastası + 1 çorba kaşığı soğuk su
Alternatif Tatlar İsterseniz:
Tarçın ve esmer şeker
Çikolata parçaları
Çikolata krem
Karamel sos
Glazür İçin:
1 adet yumurta akı
2-3 damla limon suyu
1 çay bardağı pudra şekeri
Üzerini Süslemek İçin:
Renkli ve kakaolu pasta süsü

Pop Tart Hazırlanışı:
Reçelli ve marmelatlı karışım için nişastayı soğuk suda inceltin. Reçelle birlikte sos tenceresine alın. Kısık ateşte, yoğun bir kıvam alana kadar pişirin. Hamur için; Tüm malzemeyi karıştırıp 15×10 cm boyutlarında, 1 cm kalınlıkta dikdörtgen hamurlar hazırlayın. Hazırladığınız iç malzemeyi dikdörtgen hamurun ortasına yerleştirin. Üstünü aynı boyutta ikinci bir dikdörtgen hamurla örtün. Kenarlarının açılmaması için çatalın ucuyla bastırın. Hamurun üzerine yumurta sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, üzeri kızarana kadar pişirin. Glazür için; Yumurta akını bir tutam tuz ile iyice bembeyaz, köpük köpük olana kadar çırpın. Limon suyunu ekleyin. Pudra şekerini
kontrollü olarak yavaş yavaş ekleyin. Glazür koyu kıvam alana kadar kıvam elde edin. İsterseniz glazürü gıda boyaları ile renklendirebilirsiniz. Hazırladığınız glazürü öncelikle tartın üzerine sürün, sonra da pasta süsleri serperek süsleyin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir