Piyaz

Piyaz

Piyaz

Malzemeler

 

2 su bardağı dermason fasulye

1 adet soğan

4 adet domates

2 fincan zeytinyağı

1 demet taze soğan

Yarım demet maydanoz

Tuz, pul biber

6 çorba kaşığı sirke

Üzeri için;

4 adet haşlanmış yumurta

Piyaz Tarifi:

Akşamdan ıslattığınız fasulyeyi tencereye koyun. Ortasına, soğan ve domatesleri yerleştirin. Suyunu ilave edip, fasulyeleri haşlayın. Soğan ve domatesleri içinden çıkarıp suyunu süzün. Servis tabağına alın, zeytinyağı, toz şeker, tuz ve sirkeyi ilave edin. Soğuyunca ince kıyılmış taze soğan, maydanoz, kırmızı pul biberi koyup bütün malzemeyi karıştırın. Haşlanmış domatesi ezip, piyazın üzerinde gezdirin. Haşlanmış yumurta ile süsleyin. İyice soğuyunca Tekirdağ köftesi ile servis edin.

OKU ➤  IST TOO Restoran’da Geleneksel Ramazan Lezzetleri Eşliğinde Keyifli İftarlar

Bir Yorum

  1. aynen bende snbmeee katılıyorum boğazınızı kesin kardeşim akşam yemeğini bırakın ve bol bol su için ve bölgtesel egzersiz yaypıp yürüyün oturmamaya özen gösterinnnnç……….

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir