Ana Sayfa » Tarifler » Çorba Tarifleri » Pirinçli Tavuk Çorbası Tarifi

Pirinçli Tavuk Çorbası Tarifi

film_0008Pirinçli Tavuk Çorbası Tarifi

Pirinçli Tavuk Çorbası Malzemeleri;

Yarım tavuk

2 adet orta boy kuru soğan

2 adet yeşil biber

1 su bardağı domates rendesi

1 tatlı kaşığı biber salçası

7 su bardağı tavuk suyu

1 çay bardağı pirinç

1 çorba kaşığı zeytinyağı

8-10 dal maydanoz

Tuz, taze çekilmiş karabiber

Pirinçli Tavuk Çorbası  Hazırlanışı:

Yarım tavuğu iri parçalara kesip tencereye alın. Üzerine 7 bardak su ekleyin. Bir kuru soğanın kabuklarını çıkarıp bütün olarak içine atın. Tuz ve taze çekilmiş karabiberi ekleyip tavuk etlerini haşlayın. Tavuk etlerini tencereden çıkarıp soğumaya bırakın. Sonra  derilerini ve kemiklerini ayırın, etlerin yarısını iri parçalar halinde didikleyin.

Diğer soğanı yemeklik olarak ince doğrayın. Yeşil biberlerin saplarını kesip çekirdeklerini çıkarın ve ince ince kıyın.

Zeytinyağını tencerede ısıtın. Soğanları ve yeşil biberleri ekleyin ve kısık ateşte karıştırarak soğanlar saydamlaşana dek pişirin. Biber salçasını ekleyin, kaşığın tersiyle bastırarak erimesini sağlayın, 1 dakika pişirin. Domates rendesini de ilave edip tüm malzemeyi karıştırın.

7 bardak tavuk suyunu haşlama sırasında eksildiği kadar su ilave ederek tamamlayın ve tencereye dökün. Birkaç kez yıkanmış pirinçleri ilave edin. Çorba kaynayana dek yüksek ateşte, sonra kısık ateşte pişmeye alın. Didiklediğiniz tavuk etlerini de ekleyin. Pirinçler yumuşayıp şişene kadar pişirin. Maydanozları irice kıyıp serpin. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Limonla birlikte servis edin.

OKU ➤  Sebzeli Mercimek Çorbası Tarifi

Tavsiye

Organik gıdada şampiyon yumurta

Boğaziçi Üniversitesi Analitik ve İçgörü Araştırma Merkezi (AIM), Türkiye’de organik gıda sektörünü masaya yatırdı. Merkezin …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir