Ana Sayfa » Tarifler » Sebze Yemekleri » Pırasalı ve Peynirli Kiş

Pırasalı ve Peynirli Kiş

kis

Malzemeler:

Kiş hamuru için
1 çay bardağı yoğurt
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
40 gram margarin(oda ısısında yumuşamış)
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
2,5 su bardağı un

Pırasalı karışım için:
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet büyük boy soğan
1 kilo pırasa;
4-5 dal dereotu
1 kahve fincanı mısır tanesi
50 gramtaze kaşar peyniri (rendelenmiş)
50 gram eski kaşar peyniri (rendelenmiş)

Üzeri için:

1 su bardağı süt
1 adet yumurta

Hazırlanışı

Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Kabartma tozunu ve tuzu ekleyip harmanlayın. Sıvıyağı, yoğurdu ve margarini ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamurun üzerini temiz bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin.

Dinlenen hamuru, tart kalıbına elinizle bastırarak kenarlarını kaplayacak şekilde yayın. Hamuru bu şekilde buzdolabında bekletin.

Pırasalı karışım için; Temizlediğiniz pırasaları halka halka doğrayın. Soğanı da ay şeklinde doğrayın. Sıvıyağı tavada ısıtıp soğanları kavurun. Pırasaları ekleyin, pırasalar yumuşayıncaya kadar kavurmaya devam edin. En son kıyılmış dereotunu, rendelenmiş peynirleri ve mısır tanelerini ilave edin. Buzdolabında dinlendirdiğiniz hamurun üzerine pırasalı karışımdan yayın.

Sosu için;1 yumurtayı ve sütü iyice çırpın. Hazırladığınız bu sosu, tartın üzerine her tarafa eşit dağılacak şekilde dökün. 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından alın, dilimleyip servis yapın.

OKU ➤  Türkiye'nin en "haklı" zeytinyağı Seferihisar'da üretilecek

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir