Pide

pide

Pide Malzemeler:

1 çorba kaşığı kuru maya

2 su bardağı ılık su

4,5-5 su bardağı un

1,5 tatlı kaşığı tuz

1 su bardağı kepek

1 adet yumurtanın sarısı

Susam ve çörek otu (isteğe bağlı)

Pide Hazırlanışı:

3 bardak unu hamur yoğurma kabına alın. Ortasını havuz gibi açıp mayayı ve suyun yarısını ekleyin. Yavaş yavaş unun kenarından başlayıp ortasına doğru toparlayarak, azar azar da kalan unu ilave ederek, yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edin. En son tuzu ekleyin. Tekrar yoğurun. Hamurun üzerini streç bir folyo ile örtüp oda ısısında 1-2 saat bekletin. Hamuru istediğiniz boyutta pişirmek için ikiye veya üçe ayırın. Her hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde elinizle bastırarak yuvarlak açın. Hamurun üzerini parmak uçlarınızla küçük küçük hamlelerle bastırarak pide şekline getirin. Oda ısısında yarım saat daha bekletin. Daha sonra üzerlerine yumurta sarısı sürün, isteğe göre çörek otu ile susam serpin. Pide hamurlarını kepek serpilmiş yağlı kağıdın üzerine

OKU ➤  Tarihi Fatih Karadeniz Pideciden “Bir Öğünde Serinlik Garantisi”  

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir