Ana Sayfa » Tarifler » Sebze Yemekleri » Pide Üstü Izgara Sebze ve Köfte

Pide Üstü Izgara Sebze ve Köfte

Malzemeler
• 1 adet büyük boy patlıcan
• 1 adet büyük boy kabak
• 4 adet salçalık kırmızıbiber
(tercihen küçük boy)
• 4 adet yeşilbiber
• 1 kahve fincanı zeytinyağı
• 1 tatlı kaşığı kurutulmuş fesleğen
• 1 çorba kaşığı tuzlu yer fıstığı tozu
Köfte için:
• 500 gram orta yağlı kıyma
• 1 dilim bayat ekmek içi
• 1 adet orta boy soğan
• 1 adet yumurta
• Tuz, karabiber
• 1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz

Pide Üstü Izgara Sebze ve Köfte Tarifi;
Patlıcanı alacalı soyup ince ince dilimledikten sonra 1 tatlı kaşığı tuzlu suda 15 dakika kadar bekletin. Daha sonra süzüp kağıt havlu üzerine alarak iyice kurulanmasını sağlayın. Kabağın kabuğunu soymadan halka halka doğrayın. Sebzeleri soslamak için; Zeytinyağını, kurutulmuş fesleğeni ve çok ince çekilmiş tuzlu yer fıstığını karıştırın. Bu karışımı sebzelere buladıktan sonra Emsan Griss Grill Izgara Tavada her iki tarafını kızartın. Köfteleri de Emsan Griss Grill Izgara Tavada kızartın. Sunum için; Pide ekmeğini üçgen şeklinde kestikten sonra Emsan Griss Grill Izgara Tavada kızartın. Servis tabağına pide ekmeğini, köfteleri ve sebzeleri dekotarif bir şekilde yerleştirin. Sıcak servis yapın.

OKU ➤  Fairy’den Geleneksel Bir Lezzet Şöleni: Türkiye’nin Pilavları

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir