Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Peynirli Mantı

Peynirli Mantı

manti

Malzemeler:

3 su bardağı un (tepeleme)
1,5 su bardağı su

İç malzemesi için:

200 gram beyaz peynir
3-4 dal maydanoz
2 çorba kaşığı labne peynir
50 gram tel peynir

Sosu için:

2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı domates püresi
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz, kimyon, karabiber, nane, pul biber
Sarımsaklı yoğurt

Hazırlanışı:

Hamuru için; Unu yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açıp önce tuzu, sonra da suyunu ekleyin. Parmak uçlarınızla malzemeyi ortada birleştirerek hamuru toparlayın. Ve pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun. Toparladığınız hamuru üçe ayırın. Her parçayı avucunuzun içinde yuvarlayın ve hamur toplarını nemli bezin arasında muhafaza ederek yarım saat dinlendirin.

Mantının iç malzemesi için;Peynirleri ve kıyılmış maydanozu çukur bir kapta karıştırın. Hamurlardan bir tanesini un serpilmiş tezgahın üzerine yerleştirin. Hamuru önce merdane ile tatlı tabağı büyüklüğünde, sonra da oklava ile büyükçe bir yufka elde edin. Bıçak yardımı ile enine ve boyuna olacak şekilde küçük kareler elde edin. Peynirli karışımdan bir çimdik kadarını alıp kare hamurların ortalarına yerleştirin.  Kare hamurlardan bir tanesini elinize alın, her iki baş ve işaret parmağınızı kullanarak hamurların kenarlarından tutup ortasında sıkıca yapıştırın. Mantı hamurlarını un serpilmiş bir alanda her tarafına un bulaşacak şekilde 15 dakika kadar muhafaza edin. Tencerede su kaynayınca tuzu ve mantı hamurlarını ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp mantıları haşlayın. Mantılar haşlanınca servis tabağına süzün.

Sosu için; Tereyağını tavada eritip salçayı, baharatı ve domates püresini kavurun. Mantıyı servis tabağına aktarın. Sarımsaklı yoğurt ve domates püreli sos eşliğinde servis yapabilirsiniz.

OKU ➤  Ev Yoğurdu

Tavsiye

Dost sohbetinden sofralara gelen lezzet…

Dost sohbetinden sofralara gelen lezzet… Osmanlı Saray Kadayıfı, önceleri aile ve özel günlerde yapılan, daha …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir