Ana Sayfa » Tarifler » Peynir Tatlısı
Peynir Tatlısı

Peynir Tatlısı

Peynir Tatlısı

(4 Kişilik)

Malzemeler:

 

500 gram tuzsuz ve yağlı koyun peyniri

500 gram toz şeker

200 gram irmik

100 gram tereyağı

1 adet yumurta

Peynir Tatlısı

Hazırlanışı:

Rendelenmiş peyniri ve yumurtayı tencerenin içinde yoğurun. Tereyağını ekleyip ocağın altını açın. Tereyağı eriyince irmiği ekleyin. 10 dakika boyunca sürekli karıştırın. Kıvam almaya başlayınca şekeri ekleyin. Karıştırmaya devam edin. Malzeme iyice bütünleşince ve helva kıvamına gelince ocaktan alın. Yağlanmış küçük bir fırın tepsisine dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, 15 dakika pişirin. İstediğiniz şekilde kesip servis tabağına aktarın. İnce çekilmiş Antep fıstığı içi ve Frenk üzümü ile süsleyerek ister ılık ister soğuk servis yapın.

OKU ➤  Krutonlu Glütensiz Sebze Çorbası

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir