Ana Sayfa » Tarifler » Balık Yemekleri » Patlıcanlı Deniz Levreği

Patlıcanlı Deniz Levreği

patlicanli-deniz-levregi

Patlıcanlı Deniz Levreği Tarifi

Patlıcanlı Deniz Levreği İçin Malzemeler:
200 gram fileto deniz levreği
1 adet bostan patlıcan
1 diş sarımsak
1 gram tuz
1 gram karabiber
4 ml. zeytinyağı
Kapya biber
Zerdeçal
Zencefil
Limon kabuğu rendesi
Kakule
Rezene
Soğan
Rosemary
Taze kekik
1 gram şeker

Patlıcanlı Deniz Levreği Hazırlanışı:
Deniz levreğini limon kabuğu rendesi, rezene, zerdeçal ve zeytinyağı ile iyice ovduktan sonra beklemeye alın. Patlıcanı kızgın yağda kızartıp ortadan ikiye bölün. İçerisini oyup alın, alınan kısmı tuz,biber, şeker, zeytinyağı ve kakule rendesi ile harmanlayıp tekrar patlıcanın içerisine doldurun. Kapya biberini kekik, soğan, zeytinyağı ve rosemary ile marine ettikten sonra ızgarada közleyin. Levreği zeytinyağı ve bir adet sarımsak ile birlikte bir tavada
ağır ağır pişirin. Bir servis tabağına sırası ile patlıcan, biber ve levrek üst üste gelecek şekilde yerleştirip, servise sunun.

OKU ➤  Levrek Marin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir