Ana Sayfa » Tarifler » Reçel Tarifleri » Patlıcan Reçeli

Patlıcan Reçeli

23

Patlıcan Reçeli Malzemeler:

> 1 kilo parmak patlıcan

> 7 su bardağı toz şeker

> 3,5 su bardağı su

> 1 adet limonun suyu

> 7-8 adet karanfil tanesi

> 1 adet çubuk tarçın

Hazırlanışı:

Patlıcanların kabuklarını sebze soyacağı ile incecik soyun. Patlıcanları küpler halinde doğrayıp hemen soğuk suya atın. Daha sonra suyunu süzüp tencereye aktarın. Üzerini geçecek kadar su ilave edip haşlamaya bırakın. Yumuşayınca patlıcanları süzün ve soğuk suyun altında tekrar yıkayın. Çubuk tarçını ve şekeri tencereye ilave edin. Şekerli karışımı, yoğun bir kıvam alıncaya kadar kaynamaya bırakın. Üzerinde köpükler biriktiyse kaşıkla temizlemeyi ihmal etmeyin. Kıvamı koyulaşınca süzdüğünüz patlıcanları ekleyin. 5 dakika kadar kaynayınca limon suyunu ekleyin. Birkaç taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Karanfil tanelerini reçelin için atın. Soğuyunca kavanoza aktarıp muhafaza edin.

OKU ➤  Patlıcan Reçeli

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir