Ana Sayfa » Tarifler » Tavuk Yemekleri » Pastırmalı Tavuk Butları
Pastırmalı Tavuk Butları

Pastırmalı Tavuk Butları

Pastırmalı Tavuk Butları

Malzemeler

4 adet tavuk but

8 dilim pastırma

Yarım demet maydanoz

2-3 diş sarımsak

4 çorba kaşığı zeytinyağı

Yarım limonun suyu

1 adet limon kabuğu rendesi

3-4 dal taze yeşil soğan

3 adet domates

1 çorba kaşığı kekik, biberiye ve ada çayı karışımı

Pastırmalı Tavuk Butları Tarifi:

Maydanozu kıyın, sarımsakları ezin. Büyük bir kaseye zeytinyağını, maydanozu, sarımsağı, limon suyunu, limon kabuğu rendesini, kekiği, biberiyeyi ve ada çayını koyup iyice karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Tavuk butlarını derin bir kaba alıp, hazırladığınız karışımda 2-3 saat bekletip, marine olmasını sağlayın. Taze soğan ve domatesleri temizleyin ve ince ince doğrayın. Zeytinyağında soğanı kavurun, domatesi ekleyip sos kıvamını alıncaya kadar pişirin. Sosu butlara ilave edin. Önceden ısıttığınız ve 170 dereceye ayarladığınız fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Tepsiyi fırından çıkarın, pastırma dilimlerini butlara sarın ve tekrar fırına verin. Bu şekilde 5 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Tavsiye

Taze Vişneli Taze Yaprak Sarma

Fotoğraflar: Özgür Bakır Hazırlayan: Sema Temizkan – İnci Bak  (1 Tencere İçin) Malzemeler: 500 gram taze …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir