Ana Sayfa » Yöresel Yemekler » Pastırmalı Humus

Pastırmalı Humus

Malzemeler:
• 1,5 su bardağı nohut
• 5-6 diş sarımsak
• 8 çorba kaşığı tahin
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• 2 adet limonun suyu
• Tuz, karabiber, toz acı biber

Üzeri için:
• Birkaç dilim pastırma
• Kıyılmış kapya biber
• Tane kırmızı ve karabiber
• 1-2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı

Pastırmalı Humus Tarifi;
Nohutları bir gece öncesinden soğuk suda bekletin. Ertesi gün birkaç kez yıkayıp geniş bir tencereye aktarın. Üzerini iki üç parmak geçecek kadar suyunu ilave edin. Nohutların kabuğu dağılıncaya kadar haşlayın. Süzüp kabuklarını soyduktan sonra mutfak robotuna aktarın. Kalan malzemeyi ilave edip püre haline getirin. Servis tabağına alıp üzerine çok ince doğranıp tavada kavrulmuş pastırma ve kapya biberi yayın. 1-2 çorba kaşığı zeytinyağını döküp servis yapın.

OKU ➤  Carte d’Or’dan “Tatlı Sırlar” kitabı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir