Ana Sayfa » Haber Turu » Palamut Izgara

Palamut Izgara

palamut-izgara

Palamut Izgara Tarifi

Palamut Izgara İçin Malzemeler:
1 adet palamut (takoz dilimlenmiş)
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Sosu İçin:
1 su bardağı zeytinyağı
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı soya sosu
2 çorba kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kuru kekik

Palamut Izgara Hazırlanışı:
Sos için; Zeytinyağını, havanda iyice püre haline gelmiş sarımsakları, soya sosunu, limon suyunu ve baharatı karıştırın.  Sosunuz hazırdır. Dilimlenmiş palamut parçalarının her iki yüzeyini fırça yardımı ile zeytinyağı sürün, tuz serpin. Geniş bir döküm tavayı ocağın üzerinde iyice ısıtın. Palamutların her iki tarafını iyice kızartın. Sosla ve garnitürüyle birlikte servis yapın.

OKU ➤  Izgara Tavuk But

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir