Ana Sayfa » Tarifler » Otlu ve Zeytinyağlı Kiş

Otlu ve Zeytinyağlı Kiş

otlu-ve-zeytinyagli-kis

Otlu ve Zeytinyağlı Kiş Tarifi

Otlu ve Zeytinyağlı Kiş İçin Malzemeler:
Otlu İç Malzemesi İçin:
Yarım demet ebegümeci
Yarım demet turp otu
4-5 dal taze soğan
1 küçük kase tulum peyniri
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Karabiber
Hamuru İçin:
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı zeytinyağı
1 adet yumurta
3 su bardağı tam buğday unu
1 paket kabartma tozu
Tuz, bir tutam toz şeker
Üzeri İçin:
1 adet yumurtanın sarısı

Otlu ve Zeytinyağlı Kiş Hazırlanışı:
Otlu iç malzemesi için; Otları yıkayıp temizleyin. Üzerlerine bolca kaynar su dökün ve 5-10 dakika bekleyip süzün. Daha sonra bıçakla ince ince doğrayın. Taze soğanları da temizleyip ince ince doğrayın. Kaynar su döküp ince ince kıydığınız otları 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile beraber bir tavaya alıp 4-5 dakika kavurun. 1 çay bardağı kadar sıcak su ekleyin ve su tamamen gidinceye kadar kavurmaya devam edin. Karabiberle tatlandırıp ocaktan alın. Hamuru için; Zeytinyağını, yoğurdu, yumurtayı ve şekeri bir kaba alın ve karıştırın. Elenmiş unu kabartma tozunu ve tuzu ilave edin. Elinize yapışmayacak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru 10 dakika dinlendirdikten sonra iki eşit parçaya ayırın. 15 cm. çapındaki bir kalıba hamurun yarısını elinizle yayarak yerleştirin. Üzerine hazırladığınız harcı ve peyniri ilave edin. Kalan hamuru parça parça koparıp elinizle inceltin ve üstünü kapayacak şekilde yama yapar gibi yerleştirin. Hamurunuz harcın üzerini tam olarak kaplamayabilir arada boşluklar kalabilir. Hamurun üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin.

#OtluveZeytinyağlıKiş #OtluveZeytinyağlıKişTarifi #OtluveZeytinyağlıKişİçinMalzemeler #OtluveZeytinyağlıKişHazırlanışı #OtluveZeytinyağlıKişNasılYapılır

OKU ➤  Marka festival olma yolunda ‘Adana’

Tavsiye

Marka festival olma yolunda ‘Adana’

Marka festival olma yolunda ‘Adana’

Marka festival olma yolunda ‘Adana’ 2 yıl önceye kadar belki de uçakla bile üstünden geçmedim …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir