Ana Sayfa » Tarifler » Nohutlu Buğday Pilavı
Nohutlu Buğday Pilavı

Nohutlu Buğday Pilavı

Malzemeler

Nohutlu Buğday Pilavı

1 su bardağı buğday

1 çay bardağı nohut

3 yemek kaşığı tereyağı

2 su bardağı et suyu

Tuz

Nohutlu Buğday Pilavı Tarifi:Bir gece önceden nohudu ve buğdayı ıslatın. Nohudu haşlayıp süzün. Tencereye buğday, nohut ve et suyunu koyun, yeteri kadar tuz ilavesiyle suyunu çekinceye kadar pişirin. Tereyağını kızdırıp üzerine gezdirin. Karıştırıp servise sunun. Yanında salçalı sosla pişirilmiş kemikli etle de servis yapabilirsiniz.

OKU ➤  Paşabahçe’den Boza Geleneğine Özel Bardak

2 yorumlar

  1. Ben aalmnyadan sevgi, gercekten cok guzel bir site, eger twitter veya facebook sayfasi varsa hemenekliycegim.

    • Ellerine sağlık Ahucuğum,tam ağızlara layık bir yaz sofrası hazırlamışsın.Bulgur pilavını biz de e7ok srveeiz.Oğlum USA da f6ğrenci en e7ok bulgur pilavı ve mercimek yemeğimi f6zlemiş,giderken yanında bulgur gf6tfcrecekmiş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir