Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Nohut unu ile glütensiz kek

Nohut unu ile glütensiz kek

Nohut unu ile glütensiz kek

Glütensiz beslenme tarzıma mısır unundan sonra nohut unu ile pişirdiğim yemekler de yerini aldı. Bunlardan bir tanesi de hem mısır unu hem nohut ile karıştırarak yaptığım keklerden, çilekli kek oldu. Tam da mevsimiyken çilekleri değerlendirmek gerek dedim ve keki çileğin kendine özgün hoş aromasıyla buluşturdum. Benim gibi glütensiz beslenmek zorunda olanlar veya tercihini glütensiz ürünlerden yana kullananlar için denemelerim devam edecek…

Çilekli Kek

 

(2-3 Kişilik)

 

Malzemeler:

250 gram çilek

100 gram nohut unu

100 gram mısır unu

60 gram pudra şekeri

60 ml. zeytinyağı

2 adet yumurta

1 çay kaşığı karbonat

Sosu İçin:

1 yemek kaşığı nişasta

100 ml. su

100 ml. süt

40 gram pudra şekeri

4-5 adet çilek

 

Hazırlanışı:

Yumurtaları,zeytinyağını ve şekeri mikser yardımıyla çırpın.

Nohut unu, mısır unu ve karbonatı ekleyerek yaklaşık 5-6 dakika daha çırpın.

Elde ettiğiniz karışıma küp şeklinde doğradığınız taze çilekleri ekleyin. Kek hamurunu istediğiniz küçük kek kalıplarına paylaştırın, ben silikon kalıplarda hazırlamayı tercih ettim.

Kek hamurunu önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin.

Bu arada sosu için; Çilekleri rondoya aktarın. Nişasta ile suyu ilave edin. Karıştırıp sos tenceresine aktarın. Şekeri ve sütü ekleyin. Orta ateşte kaynayana kadar karıştırın. Sosunuz hazırdır.

Keki fırından alın, sosa batırdıktan sonra servis yapın.

OKU ➤  Buğdaylı ve Nohutlu Yaz Çorbası

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir