Muzlu Kek

muzlu-kek

Muzlu Kek Tarifi

Muzlu Kek İçin Malzemeler:
3 adet yumurta
3 adet muz
1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
2 su bardağı un
Kreması İçin:
100 gram tereyağı
200 gram pudra şekeri
50 ml. krema
100 gram labne

Muzlu Kek Hazırlanışı:
Muzu ve şekeri mikser yardımıyla çırpın. Teker teker yumurtaları ekleyerek çırpmaya devam edin. En son yoğurdu ilave edip birkaç dakika daha çırpın. Ayrı bir kapta unu, kabartma tozunu, karbonatı ve vanilyayı harmanlayın.
Muzlu karışım ile unlu karışımı birleştirin. Kek hamurunu yağlanıp hafif un serpilmiş dikdörtgen bir kek kalıbına dökün. 170 dereceye ayarlı fırında, 40 dakika pişirin. Kekin kreması için; Tereyağını mikserde eriyene kadar çırpın. Pudra şekeri ekleyin, şeker eriyinceye kadar çırpmaya devam edin. En son krema ile labneyi ilave edin. 5 dakika daha çırpın. Kremanız hazırdır. Keki fırından alıp servis tabağına aktarın. Üzerine hazırladığınız kremayı yayın, isteğe göre irice dilimlenmiş muz yerleştirip süsleyin.

#MuzluKek #MuzluKekTarifi #MuzluKekİçinMalzemeler #MuzluKekHazırlanışı #MuzluKekNasılYapılır

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir