Ana Sayfa » Püf Noktaları » Mutfakta Pratik Bilgiler
kiraz

Mutfakta Pratik Bilgiler

Mutfakta Pratik Bilgiler

Bu yazımızdaki mutfakta pratik bilgileri öğrendikten sonra eşe dosta bir koşu anlatmak isteyeceğiniz, bulduğunuz her yerde paylaşmak isteyeceğiniz, mutfak yeteneklerinizi yeni yetenekler ekleyecek pratik bilgileri sizler için hazırladık.

1- Peynirinizi kesmek yerine rendeleyerek tüketebilirsiniz

peynir çeşitleri

 

2- Zencefili doğramak yerine kolayca rendeden geçirebilirsiniz

zencefil

 

3- Çok az miktarda ekleyeceğiniz kolayla soğanı çok daha hızlı bir şekilde karamelize edebilirsiniz.

soğan

 

4- Kiviyi kolayca soymak için tatlı kaşığı ya da çay kaşığı kullanabilirsiniz

kivi

 

5- Kiviyi kolayca soymak için tatlı kaşığı ya da çay kaşığı kullanabilirsiniz

kesme tahtası

 

6- Onlarca sarımsağı ayıklamak için bir kabın içinde hızlıca sallayabilirsiniz

sarımsak

 

7- Mısırı koçanından rahatlıkla çıkarmak için mikrodalgada bekletebilirsiniz

mısır

 

8- Kiraz ya da vişnenin çekirdeklerini hızlıca çıkarmak için ataş kullanabilirsiniz

kiraz

 

9- Makarnayı birkaç saat ya da akşamdan suda beklettikten sonra hızlı bir şekilde pişirebilirsiniz

makarna

 

10- Evdeki küçük bir tavayı et dövme tokmağı olarak kullanabilirsiniz

et tava

 

11- Hamur işlerinde kullanmak istediğinizde donmuş tereyağını rendeleyerek kullanabilirsiniz

margarin rende

 

12- Limon ve lime’den daha fazla su elde etmek için 15-20 saniye mikrodalgada bekletebilirsiniz

limon sıkacağı

OKU ➤  Çeçil Peynirli Patlıcan Salatası Tarifi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir