Ana Sayfa » Haber Turu » Muratbey ‘Tuz Savaşı’nı destekliyor…

Muratbey ‘Tuz Savaşı’nı destekliyor…


Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, ekmeğin ardından salçadaki tuz oranını da azaltıyor. Sırada 3 gıda daha var… Buna göre Bakanlık, ekmeğin ardından salçayla devam ettiği ”tuz savaşına” baharatı da ekleyecek. Özellikle kırmızı pul biberdeki tuz miktarını azaltacak olan Bakanlık, zeytin ve peynirdeki tuz miktarının düşürülmesi için de çalışma yapıyor. Tüm bu çalışmaları aylar öncesinden destekleyen Muratbey, yeni nesil peynirleri ile az tuzlu lezzetler üzerine çeşitleniyor.

Aşırı tuz tüketimini önlemek amacıyla ekmekten sonra peynir, zeytin, salça, turşu ve baharatlar için de devreye girdi. Ayrıca tuz paketlerinde de sigara paketlerinde olduğu gibi uyarı mesajları olacak. Türkiye’nin önde gelen peynir markalarından Muratbey Peynirleri, tuzun insan sağlığı üzerindeki zararları konusunu aylar önce ele alarak tuzsuz peynir için Ar-Ge çalışmalarını başlatmıştı.

Muratbey’in Ar-Ge çalışmaları sonucu tuzsuz peynire ilk alternatifi hem kesilebilir hem sürülebilir peynir Sürmeli tüketiciler ile tanıştı. Tuzsuz peynirde lezzet alternatifi  yüzde yüz doğal ‘Sürmeli’,  herkesin vazgeçilmezi olacak.

ANNELERİN İMDADINA ‘SÜRMELİ’ YETİŞTİ

Süt ve süt ürünlerinin çocukların gelişimindeki önemli rolü herkes tarafından bilinen bir gerçek. Yapılan araştırmalar çocukların en çok sürülen peynirleri sevdiklerini, beyaz peyniri fazla tüketmediklerini ortaya koyuyor.

Çocuklarının daha fazla beyaz peynir tüketmesini isteyen annelerin imdadına ‘Sürmeli’ yetişti. Geleneksel peynir tadı ve kolayca sürülme özelliği ile Sürmeli, çocuklara hem beyaz peyniri sevdirecek hem de zengin içeriği ile çocukların ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri sofralara taşıyarak annelerin vazgeçilmezi olacak.

Zengin bir kalsiyum kaynağı olan peynir, özellikle okul çağındaki çocukların gelişimi için çok önemli. İçerdiği protein miktarı ile peynir, pek çok besin maddesini geride bırakıyor. Örneğin peynirin 100 gramında yaklaşık 15-30 g. protein bulunurken, bu miktarın ette 8-20 g.,tavukta 13-15 g., balıkta ise yaklaşık 15 gram olduğu gözleniyor. Yani çocuklar her gün yeterli miktarda peynir tüketerek, sadece kalsiyum ihtiyaçlarının değil günlük protein ihtiyaçlarının da önemli bir bölümünü karşılayabilir.

OKU ➤  v’olio” zeytinyağı, Flos Olei’de kataloğunda

A ve B1, B6, B12 vitaminleri açısından da oldukça zengin olan peynir, aynı zamanda bir mineral deposu. Kalsiyum dışında fosfor ve sodyum da içeriyor. Mineraller sinir sistemi faaliyeti, kemik, diş ve kan oluşumu ile ilgili maddeler olduğundan peynir ve süt ürünlerinin yeterli miktarda tüketilmelerinde fayda var.

PEYNİR YEMENİN KEYFİ…

Süt ve süt ürünleri enerji, protein, kalsiyum, magnezyum, A vitamini gibi pek çok besin ögesini birlikte içeren besin grubu olarak biliniyor. Özellikle kalsiyumun temel kaynağı olan süt ve süt ürünleri, sağlıklı kemik, kas ve diş gelişimi için son derece önemli. Beslenme uzmanları özellikle okul çağı dönemindeki çocukların, vücudun ihtiyacı olan kalsiyumu karşılamak için her gün yeterli miktarda süt ürünleri tüketmeleri gerektiğini vurguluyor.10 yaşın altındaki çocukların günlük kalsiyum ihtiyacının 800 mg.olduğunu söyleyen uzmanlar, ergenlik döneminde ise bu miktarın 1200-1500 mg.’ye çıktığını belirtiyor.

‘Sürmeli’nin tek özelliği sürülebilir olması değil. Anneler, çocukları için ekmeğe sürdükleri ‘Sürmeli’yi misafirlerine bambaşka sunumlarla ikram edecek. Klasik sevenler dilimlenmiş olarak, yenilikçi bir tarz isteyenler ise küp küp doğrayarak peynir yemenin ve yedirmenin keyfine varacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir