Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Molcajete Alambres

Molcajete Alambres

1970

Malzemeler:

3 çorba kaşığı ayçiçeği yağı

2 diş sarımsak

350 gram bonfile et

150 gram mantar

35 gram dana bacon

1 adet orta boy soğan

1’er adet renkli dolmalık biber

1 çay kaşığı kuru kekik

1-2 dal kıyılmış maydanoz

Tuz, taze çekilmiş karabiber, kimyon, kırmızı toz biber

Servis İçin:

Tortilla hamuru

Avokado sos

Acılı sos

Mayonezli sos

Hazırlanışı:

Geniş bir tavada ayçiçeği yağını ısıtıp sarımsakları birkaç dakika kadar çevirin. Üzerine jülyen doğranmış bonfile eti, yarım ay şeklinde doğranmış soğanı ve küp doğranmış dana bacon’ı ekleyin.  Etler yumuşayınca jülyen doğranmış biberleri de ilave edin.  5 dakika daha pişirin. Yemeği ocaktan almaya birkaç dakika kala tuzu, baharatı ve kıyılmış maydanozu ekleyerek tatlandırın. Ocaktan alın. Servis boyunca sıcak durması için isteğe göre ısıya dayanıklı ve önceden ısıtılmış volkanik çukur kabın içinde servise hazır edin. İsteğe göre tortilla hamurunun arasına sos sürüp etle harmanlayabilirsiniz.

OKU ➤  Somon Balığı Fileto

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir