Ana Sayfa » Tarifler » Pasta Tarifleri » Minik Kalp Pasta

Minik Kalp Pasta

minik-pasta

Minik Kalp Pasta Tarifi

Minik Kalp Pasta İçin Malzemeler:
Pandispanya İçin:
4 adet yumurta
1 su bardağı un
1/4 su bardağı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı limon suyu
1 tutam tuz
1/2 su bardağı sıcak su
Sıvı gıda boyası(kırmızı)
Kreması İçin:
1,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı toz şeker
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Dış Kaplaması İçin:
1 paket krema (200 ml.)
200 gram bitter sütlü çikolata

Minik Kalp Pasta Hazırlanışı:
Öncelikle pandispanya yapımına başlamak için; Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın. Yumurta beyazlarına yarım bardak toz şeker, tuz ve limon suyunu ekleyerek krema haline gelinceye kadar çırpın. Ayrı bir kapta yumurta sarıları ile kalan şekeri iyice çırpın. Sıcak suyu, nişastayı ve unu da bu karışıma ekleyerek homojen bir hamur elde edin. Son olarak iki farklı karışımı birleştirin ve bu karışıma gıda boyası ekleyin. 180 dereceye ayarlı fırında, mümkünse küçük kalp kalıplarda veya düz bir kalıpta 30-35 dakika pişirin. Kürdanla pişip pişmediğini kontrol ettikten sonra keki fırından alın ve soğumaya bırakın. Ara kreması için; Vanilya ve tereyağı haricinde tüm
malzemeleri bir tencereye alın. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyu bir kıvam alana dek pişirin. Koyulaşan kremayı ocaktan alın, tereyağı ve vanilya ekleyin. Tereyağı erinceye kadar karıştırın. Hazırladığınız kremayı oda ısısında soğumaya bırakın. Üzerini kaplayacağınız ganaj için; Kremayı kısık ateşte, kaynatmadan ısıtın. Çikolatayı ısıttığınız kremanın içine aktarın. Çikolata eriyince ganaj kremanız hazırdır. Kalp şeklindeki kekleri ortadan ikiye kesin ve ara kremasını sürün. Üzerini de hazırladığınız ganaj ile kaplayın. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis edin.

OKU ➤  Kabaklı Merengli Pasta

Tavsiye

Kalbi Vuran 3 Önemli Tehlike

Kalbi Vuran 3 Önemli Tehlike

KALBİ VURAN 3 ÖNEMLİ TEHLİKE! Kalp ve damar hastalıkları tüm dünyada en önde gelen ölüm …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir