Ana Sayfa » Tarifler » Mercimekli Mantı Aşı

Mercimekli Mantı Aşı

Hazırlama Süresi: 1 Saat 5 Dakika

Pişirme Süresi: 40 Dakika

Zorluk Derecesi: ***

 

Malzemesi:

 

Mantı malzemesi:

1 adet yumurta

2 su bardağı un

200 gram orta yağlı kıyma

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

İç malzemesi:

1 su bardağı yeşil mercimek

1 yemek kaşığı margarin

2 adet sivri biber

2 adet orta boy domates

2 tatlı kaşığı kuru nane

1 limon suyu

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı karabiber

Mercimekli Mantı Aşı Tarifi: 

Kıyma, tuz ve karabiberi yoğurup bekletin. Un, yumurta ve tuzu başka bir kapta çok az su ekleyerek yoğurun. Bu hamurdan eşit büyüklükte iki beze yapıp, yarım santim kalınlığında açın. Yufkaları 3×3 santimlik kareler halinde kesin. Karelerin ortalarına kıymalı harç koyarak bohça gibi kapatın. Bütün hamurları bu şekilde un serpiştirdiğiniz tepside biriktirin. Diğer tarafta, mercimeği yıkayıp süzün ve bir tencereye aktarıp üzerine 4 su bardağı su ilave ederek 20 dakika haşlayın. Ocaktan alıp bekletin. Margarini bir tencerede eritip incecik halkalar halinde dilimlediğiniz sivri biberi ve küp domatesleri ekleyip 3-4 dakika kavurun. Tuz ve karabiberi serpiştirip mercimeği de suyuyla birlikte üzerine aktarın. Su kaynayınca mantarları da ekleyip 10-12 dakika pişirin. Sıcakken limon suyu ve naneyi katarak karıştırın. Aşın kıvamının biraz katı olmasına dikkat edin.

Tavsiye

Taze Vişneli Taze Yaprak Sarma

Fotoğraflar: Özgür Bakır Hazırlayan: Sema Temizkan – İnci Bak  (1 Tencere İçin) Malzemeler: 500 gram taze …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir