Ana Sayfa » Tarifler » Sebze Yemekleri » Mercimekli Bulgurlu Yaprak Sarma
Mercimekli Bulgurlu Yaprak Sarma

Mercimekli Bulgurlu Yaprak Sarma

Malzemeler:

Yarım kilogram asma yaprağı (küçüklerinden)

Mercimekli Bulgurlu Yaprak Sarma

İçi için:

1,5 su bardağı yeşil mercimek; haşlanmış (yarı pişmiş), suyu süzülmüş

1 su bardağı ince (köftelik) bulgur, yıkanmış

3 adet kuru soğan, yemeklik doğranmış

1 yemek kaşığı domates salçası

Yarım yemek kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı karabiber

1 yemek kaşığı nane

8-10 dal maydanoz

1 çay bardağı sızma zeytinyağı

1 tatlı kaşığı tuz

Mercimekli Bulgurlu Yaprak Sarma Tarifi:

Yaprakları iyice yıkayın. İç malzemeyi karıştırın. Yaprağın büyüklüğüne göre içten bir tatlı kaşığı koyup etli dolma gibi küçük ve yuvarlak şekilde sarın. Hepsini, altına yaprak serilmiş tencereye koyup (zeytinyağlı gibi dizmeyip gelişigüzel koyun), en son, üzerine 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirip yaprakla kapatın (üstte kalanlar kurumasın diye). Yaprakların üzerine tabak kapatıp, 1 su bardağı kaynar suda eritilmiş 1 tatlı kaşığı salçayı üzerlerine dökün. Yaprakların hizasına gelecek kadar (yüze yüz) kaynamış su ekleyin. Orta ateşte pişirip, sıcak servis edin.

 

 

OKU ➤  Sahura ne yapsam?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir