Ana Sayfa » Tarifler » Çorba Tarifleri » Mercimek Çorbası

Mercimek Çorbası

mercimek

Malzemeler:

1 su bardağı kırmızı mercimek
1 kahve fincanı sarı mercimek
1 adet orta boy patates
1 adet orta boy havuç
1 adet büyük boy soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un (tepeleme)
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber
Et suyu

Hazırlanışı:

Havucu ve patatesi soyup rendeleyin.

Soğanı soyup zar şeklinde doğrayın ve sıvıyağda karamelize olana dek kavurun. Rendelenmiş sebzeleri ekleyip 5 dakika daha kavurun. Yıkanıp süzülmüş mercimekleri, tuzu, karabiberi ve 5-6 bardak et suyunu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte, mercimekler yumuşayana dek pişirin.

Ayrı bir tavada tereyağını eritip unu kavurun. Kaynamakta olan çorbanın suyundan birkaç kaşık alıp inceltin. İyice çırpın. Bu karışımı kaynayan çorbanın içine ilave edin. iyice karıştırın. Çorbayı blenderde ezdikten sonra birkaç taşım daha kaynatın. İsteğe göre tereyağında kavrulmuş nane veya kırmızı biber eşliğinde servis yapabilirsiniz.

OKU ➤  Fransız Soğan Çorbası

Tavsiye

ÜÇÜNCÜ NESİL DEMLEMELER

ÜÇÜNCÜ NESİL DEMLEMELER

ÜÇÜNCÜ NESİL DEMLEMELER Son zamanlarda dikkatinizden kaçmamıştır belki, her yerde biraz uçuk biraz modern, renkli …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir