Ana Sayfa » Mekânlar (sayfa 4)

Mekânlar

Kütahya Porselen, Lezzetin Yıldızlarını Konuk Etti

kütahya porselen

Porselenin yıldızı, lezzetin yıldızlarını “Design for Chefs” etkinlikleri kapsamında 2017-2018 tasarımlarına yön vermek amacıyla Kütahya Porselen fabrikasında ağırladı. Hedefte Türkiye’deki tüm şeflere ulaşmak ve markanın gelecek tasarımlarına birlikte yön vermek var… Kütahya Porselen, yerli ürün talebini artırmak ve gastronomi sektörüne daha katma değerli ve kullanıcı odaklı ürünler sunabilmek amacıyla Executive Chef Rafet İnce liderliğindeki sektörün ileri gelen şefleriyle birlikte fabrika …

Devamını oku »

Varka’nın Hikayesi

Varka’nın hikayesi

Varka’nın işletmecisi ve şefi Ganimet Yeral‘dan Varka’nın hikayesi… “Boşnak bir ailenin dördüncü çocuğu olarak dünyaya geldim. Doğup büyüdüğüm şehir olan İstanbul’dan eşime olan aşkımın da verdiği cesaretle ayrılıp Antakya’ya gelin olarak gittim ve bu şehir benim hayatımda yepyeni bir sayfa açmış oldu. 10 yıl boyunca Antakya’nın küçük bir köyünde eşimin ailesiyle birlikte yaşadık. Bu arada annem dediğim kayınvalidemi mutfakta izlerken …

Devamını oku »

Ayın Lüksü

ayın lüksü

İstanbul’da lüks restoran var mı? Pahalı demedim, lüks… Yok yok, hiç düşünmeyin boşuna… Londra’da, 1969 yılında kurulmuş ve kurulduğu yerde halen hizmet vermekte olan bir aile restoranı var… Adı Frederick’s… Restoran’ın özelliği; bulabileceğiniz en aydınlık işletmelerden biri olması (her yer cam) ve ekmeğinden yağına, danasından tavuğuna kendi ürünü olması… Türkiye’de var mı bu kadar içe dönük ve detaycı marka? Kapadokya’da …

Devamını oku »

Ayın Tatlıları

ayın tatlıları

Dünya genelinde İtalyan mutfağı ve özellikle İtalyan tatlıları çok baskın olsa da; İngiltere’de ve bilhassa Londra’da, İtalyan pastacıları piyasayı ele geçirmiş durumda… Bu pastacıların en başarılılarından biri de “Gran Caffe London”. Nesi meşhur “Gran Caffe”nin? Pastaları, kurabiyeleri, kekleri ve kahveleri… Bu saydığım ürünlerde kullandığı özel çikolatalar, efsane kakaolar, birkaç çeşit sütün karışımıyla elde ettikleri kremalar, ömrü hayatınızda görmediğiniz yabanı meyveleriyle …

Devamını oku »

Polat Erzurum Resort Kış’a hazır

Polat Erzurum Resort

Dünyanın en iyi kayak pistlerinden biri olan Palandöken’de kayak keyfini Polat Erzurum Resort Hotel ayrıcalığı ile yaşamaya ne dersiniz? Kristalize kar dokusuna sahip Palandöken’in en güzel konumunda ve İstanbul’dan sadece 2 saat uzaklıkta bulunan Polat Erzurum Resort Hotel yeni sezon için hazır. Modern ve güvenli 4 kişilik liftleri, otelin hemen önündeki telesiyej sistemi, herkesin ısıtmalı özel dolabı olduğu 500 metrekarelik …

Devamını oku »

Kokoreç’in ‘Lider’i şubeleşmeye devam ediyor

lider kokoreç

Kokoreç’in “Lider”i şubeleşmeye devam ediyor… İstanbul’daki efsane kokoreççiler arasında yer alan Lider Kokoreç, yeni şubesiyle Beylikdüzü’nde hizmet vermeye başladı… 1982 yılında Karaköy Perşembe pazarı, Çeşme Meydanı’nda seyyar tezgahla başlayan bir öykünün, günümüze taşınan lezzetinin adı Beyoğlu Lider Kokoreç.  Uzun yıllar “Daha iyi hizmet, kalite ve hijyen” desturu ile Zeytinburnu’nda müdavimlerine güler yüzüyle hizmet veren Lider Kokoreç, özellikle burada adını duyurdu. …

Devamını oku »

Goodville’de tüm iyiler bir arada!

köfte

Her şey mevsiminde güzel. Güzel olan her şey ise Goodville’de. Goodville Seasonal Kitchen, lezzet ve sağlığın birlikteliğine inanan ve arayan mevsimsel bir mutfak. Mevsiminde yetişip güneşe doyan taze meyve ve sebzelerin doğallığı ve besleyiciliği Goodville mutfağının hem sağlık hem lezzet kaynağı. Ayın Kahramanı Goodville Seasonal Kitchen’da ayın kahramanı “Hamburger Salata” Mevsim malzemeleriyle hazırlanmış salata ve enfes hamburger köftesi güçlerini birleştirerek …

Devamını oku »

Ayın Güveçi

güveç

Ayın Güveçi için kuru fasulyeleri akşamdan ıslattınız. Tereyağını eritip kuşbaşı etlerinizi eklediniz, etler suyunu çekinceye kadar kavurdunuz. Yemeklik soğanları ekleyip soğanlar ölene kadar kavurdunuz. Salçanızı eklediniz. Yeşil biberinizi minik minik doğrayıp karıştırdınız. Haşlanan kuru fasulyeleri ve baharatları ilave edip pişmeye bıraktınız. 90 dakika pişince dinlendirdiniz ve afiyetle yediniz… Pirinçleri ılık suda 30 dakika beklettiniz ve süzdünüz.   Bademleri ılık suda …

Devamını oku »

Ayın Sahan’ı

sahan restorant

Ayın Sahan’ında bu ay 1970 yılında kurulan Sahan’ın İstanbul’da; Acıbadem, Caddebostan, Kurtköy ve Ataşehir’de olmak üzere toplamda dört şubesi var olan Sahan’a uğradık. Son olarak dört arkadaş Ataşehir’deki şubesine uğramıştık, bir Ramazan günü iftar için… Gelen yemekler soğuk olunca, kötü hizmetten sıkılınca “Bir daha da önünden geçmeyiz Sahan’ın” demiştik. Birkaç hafta önce bir iş toplantım için Ataşehir Sahan’da akşam yemeğine …

Devamını oku »

Ayın Tatlısı

çikolatalı tatlı

Ayın Tatlısı’nda bu ay 1807 yılında tatlı yolculuğuna başlayan ve merkezini 1945 yılında beşinci kuşak torunlarından Cafer Erol ile birlikte Kadıköy’e taşıyan Şekerci Cafer Erol’u bilmeyenimiz var mı? Hele birbirinden özel hazırladığı hediyeliklerini… Rengârenk akide şekerleri, klasik ezmeleri, spesiyal marzepanları ve onlarca çeşit lokumlarıyla müdavimi olduğum Şekerci Cafer Erol’un, İstanbul Anadolu Yakası’nda bulunan Akasya AVM’deki mağazasına uğradım; tatlı krizimin tuttuğu bir …

Devamını oku »