Ana Sayfa » Tarifler » Meze Tarifleri » Mavi Haşhaşlı Panço
mavi haşhaşlı panço

Mavi Haşhaşlı Panço

Mavi Haşhaşlı Panço
(6 Kişilik)

Hazırlanma ve Pişirme Süresi: 20 Dakika

Malzemeler:
1 adet patates
1 adet havuç
3 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı mavi haşhaş
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak
Tuz
Kızartma yapmak için sıvı yağ

 

mavi haşhaşlı panço

 

Mavi Haşhaşlı Panço Hazırlanışı:

İlk olarak patates ve havucu yıkayıp soyun. Soyduğunuz patates ve havuçları küp küp doğrayın. Tavaya kızartmalık sıvı yağı alın ve kızdırın. Sırasıyla ilk olarak havuçları, daha sonra patatesleri kızartın. Yağları süzülmesi için emici bir havlu kağıda veya tel süzgece alıp yağlarının süzülmesini bekleyin. 1 diş sarımsağı bir havanda bir tutam tuz ile dövün ve yoğurda karıştırın. Kızarttığınız havuç ve patateslerin üzerine hazırladığınız yoğurdu dökün. Tuzunu serpin. Son olarak 2 yemek kaşığı zeytinyağını ve mavi haşhaşı da hazırladığınız yemeğinizin üzerine serpin. İster ılık olarak isterse soğuk olarak servis edebilirsiniz.

OKU ➤  Haşhaşlı Burgu Video

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir