Ana Sayfa » Tarifler » Çorba Tarifleri » Maş Çorbası – Gaziantep Yöresi

Maş Çorbası – Gaziantep Yöresi

mas-corbasi

Maş Çorbası – Gaziantep Yöresi Tarifi

Maş Çorbası – Gaziantep Yöresi İçin Malzemeler:
2 su bardağı maş fasulyesi
4 yemek kaşığı pirinç
1-2 adet kurutulmuş kırmızı biber
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salça
Yarım yemek kaşığı biber salça
1 yemek kaşığı kurutulmuş tarhun
Yeterli miktarda tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
2 litre su

Maş Çorbası – Gaziantep Yöresi Hazırlanışı:
Maş fasulyesini tencereye 1 litre su ekleyerek kaynamaya bırakın. Kaynama esnasında suyun üzerine çıkan
kabukları tel bir süzgeçle alın ve kalan bir litre suyu ekleyin. Soğanları piyaz şeklinde doğrayın. Pirinç, salça, kuru
biber, tuz ekleyerek pirinçler açılıncaya kadar pişirin. Ayrı bir tavada sıvı yağda tarhun ve kırmızı biberi kızdırarak
çorbaya döküp servis edin.

#MaşÇorbasıGaziantepYöresi #MaşÇorbasıGaziantepYöresiTarifi #MaşÇorbasıGaziantepYöresiİçinMalzemeler #MaşÇorbasıGaziantepYöresiHazırlanışı #MaşÇorbasıGaziantepYöresiNasılYapılır

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir