Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Mantarlı Bonfile  

Mantarlı Bonfile  

Prodüksiyon: İnci Bak / Fotoğraf: Hande Göksan / Fotoğraf Asistanı: Murat Erdoğan

(6 Kişilik)

Malzemeler:

1 kilo bonfile et (yağsız ve sinirsiz kısmından tercih edin)

6-7 adet kestane mantarı

4-5 adet kültür mantarı

1-2 damla trüf yağı (olmasa da olur)

2 yemek kaşığı tereyağı

Tuz, karabiber

1 büyük kase garnitür sebze karışımı (mini kabak, Brüksel lahanası, havuç vs.)

Hazırlanışı:

Bonfile etleri tereyağı ile her iki tarafını yağlayın. Geniş bir döküm tavayı iyice ısıtın. Bonfilelerin her iki tarafını 4’er dakika ara ile kızartın. Dilimlenmiş mantarları, trüf yağını ve garnitür sebzeleri ekleyin. 3-4 dakika birlikte pişirdikten sonra tuzu, taze çekilmiş karabiberi serpip hemen servis yapın.

#mantarlıbonfile #bonfiletarifi #bonfile #mantarlıtarifler #ramazanbayramılezzetleri #etliyemekler #koronavirüs #tarif #yemek #lezzet #evdebayramkeyfi #evdeyemekzevki

 

 

 

Tavsiye

Hatay mutfağı Ramazan ayı boyunca IST TOO menülerinde!

Shangri-La Bosphorus, Istanbul; Ramazan ayı boyunca Hatay Sultan Sofrası’nın iki şefini ağırlayarak, sevdikleriyle lezzetli bir …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir