Mamzana

tabak

Malzemeler:
> 2 adet orta boy bostan patlıcanı
> 2 adet salçalık kırmızıbiber
> 5-6 yaprak kurutulmuş domates
> 1 adet orta boy soğan
> 2 adet küçük boy sivri biber
> 1 kase süzme yoğurt (Suyu iyice süzülmüş)
> 1,5 çorba kaşığı biber salçası
> 1 çorba kaşığı zeytinyağı
> Tuz, kimyon
> 1 adet büyük boy domates

Hazırlanışı: Kurutulmuş domatesleri sıcak suda 10 dakika kadar beklettikten sonra zar şeklinde doğrayın. Patlıcanı birkaç yerinden kürdanla delip fırında veya ızgarada yumuşayıncaya kadar közleyin. Salçalık biberlerin sap kısmını kesip çekirdeklerini temizleyin. Temizlediğiniz biberleri patlıcanlarla birlikte aynı şekilde yumuşayıncaya kadar közleyin. Patlıcanları soyun ve zar şeklinde kesip çukur bir kaba aktarın. Közlenmiş biberleri de küçük küçük doğrayın. Soğanı soyup zar şeklinde doğrayın ve 1 tatlı kaşığı tuzla ovduktan sonra acı suyunu sıkarak çıkartın. Sivri biberleri de ince doğrayın. Salçayı zeytinyağı, süzme yoğurt ve kimyonla birlikte karıştırın. Salçalı-yoğurtlu karışımı, taze domates dışındaki kalan tüm malzeme ile karıştırın. En son zar şeklinde doğranmış taze domatesi ekleyin. Hafifçe karıştırıp servise hazır edin.

 

OKU ➤  Enginarlı ve Taze Soğanlı Pilav

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir