Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Makomat Pie
Mokamat Pie

Makomat Pie

Mokamat Pie

Malzemesi

• Bitter çikolata
• Tereyağı
• Yumurta
• Pudra şekeri
• Karamelli dondurma
• Pötibör bisküvi

Makomat Pie Tarifi;
Çikolata ve tereyağını benmari usulü ile eritin. Yumurtanın beyazı
ve sarısını ayırın. Beyaz bir mereng yapın. Çikolata eridikten
sonra sarısını ilave edin. Merengle, pudra şekeri ve
çikolatayı birleştirin. Sonra bir tepsinin zeminine bisküvileri
parça haline getirip, serin. Hazırladığınız karışımı kırılmış bisküvinin
üzerine bir miktar dökün ve tabanını kaplayın. Karamelli
dondurmayı ezip, üzerine bir sıra kaplayın. En son dondurmanın
üstüne kalan çikolatayı dökün, bir kat ezilmiş bisküviyi tekrar
serpip son olarak dondurucuya koyun. Yaklaşık 12 saat bekledikten
sonra tatlınız servise hazırdır. Kare kesip, üstünü çikolata
sos ile süsleyerek servis edin.

OKU ➤  Ateş Tatlısı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir