Ana Sayfa » Haber Turu » Makarna tüketimini artır ekmek israfını önlemeye destek ol

Makarna tüketimini artır ekmek israfını önlemeye destek ol


Ekmek israfının önlenmesine yönelik çalışmaların hız kazandığı son günlerde bir öneri de İttifak Holding bünyesinde faaliyet gösteren makarna sektörünün yenilikçi firması Selva Gıda’dan geldi.

Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Selva Gıda’nın Genel Müdürü Mehmet Karakuş, son günlerde ekmek israfının önlenmesine yönelik sağduyuyu tetikleyen kamusal ve sosyal girişimlerine arttığına işaret ederek, “Biz de bu girişimlere sağlıklı bir öneri sunuyoruz. Sofralarımıza çok uzun süre dayanabilen makarnayı daha sık dahil edersek hem sağlıklı beslenmiş olur, hem de soframızdan çöpe giden ekmek miktarını aza indiririz” dedi.

Selva Gıda Genel Müdürü Mehmet Karakuş, ekmek israfının önlenmesine yönelik sağduyuyu tetikleyen kamusal ve sosyal girişimlerin giderek arttığını belirterek, “Biz de bu girişimlere sağlıklı bir öneri sunuyoruz. Türkiye’deki makarna tüketimi, ekmek tüketimine göre oldukça az düzeyde, eğer makarna tüketimini yukarılara doğru çeker, sofralarımıza makarnayı daha sık dâhil edersek hem sağlıklı beslenmiş olur, hem de soframızdan çöpe giden ekmek miktarının aza indiririz” dedi.

Ekmek israfını azaltmak ve daha sağlıklı beslenmek adına makarna tüketiminin alışkanlık haline getirilmesinin önemli çözüm yollarından biri olduğunun altını çizen Mehmet Karakuş, makarnanın daha çok sevilmesi ve yemek kültürümüzde yerinin pekişmesi için önerilerini şöyle sıraladı: “Makarnayı ana yemeklerle birleştirerek daha lezzetli sofralar elde edilebiliriz. Yüksek enerji veren, glisemik indeksi düşük ve kompleks karbonhidrat zengini makarna özellikle çocukların sağlıklı büyümesini kolaylaştırır. Ayrıca makarna ekmeye göre daha kolay saklandığı için istediğiniz zaman pişirerek tüketilebilir”

Avrupa’daki ekmek ve makarna tüketimine dikkat çeken Mehmet Karakuş, Avrupa’da ekmek tüketiminin Türkiye’ye göre oldukça düşük olduğunu söyledi. Tüketim alışkanlıklarında ekmeğe daha az yer veren Avrupalıların makarna tüketiminde de Türkiye’nin bir hayli üzerinde olduğunu kaydeden Karakuş, “İtalya’da yıllık makarna tüketimi 26 kg iken, komşumuz Yunanistan’da 10.5 kg, İsviçre’de 9.3, İsveç’te 9.0, Almanya ve Fransa’da 8.1 kg civarındadır. Türkiye’de ise 6.6 kg. civarındadır. Toplum olarak sağlıklı beslenmeyi hayat felsefesi haline getirmek için, sofralarımızda makarnaya daha çok yer ayırmalıyız.” dedi.

OKU ➤  Dünyanın En Eski Mutfağı’ Şanlıurfa, Unesco Dünya Gastronomi Şehri Adaylığında İddialı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir