Ana Sayfa » Tarifler » Balık Yemekleri » Levrek Marin

Levrek Marin

levrek-marin

Levrek Marin Tarifi

Levrek Marin İçin Malzemeler:
600 gramlık levrekten 10 adet levrek fileto
100 gram zeytinyağı
150 gram ay çiçek yağı
2 adet limonun suyu
50 gram elma sirkesi
50 gram su
50 gram sirke
10 gram sarımsak
1 çorba kaşığı kuş üzümü
150 gram kırmızı soğan
1 çay kaşığı tuz (maldon)
Yarım çay kaşığı karabiber

Levrek Marin Hazırlanışı:
Levrek filetoların derisini ve kılçıklarını ayıklayıp 5 eşit parçaya kesin. Soğanları piyazlık, sarımsakları ise ezerek
ince doğrayın. 50 gram ay çiçek yağında soğan ve sarımsağı terletin. Levrek hariç diğer tüm malzemeyi ekleyip
kaynama noktasına getirin. Altını kısıp 10 dakika süreyle pişirmeye devam edin. 10 dakika sonra sıvı hala sıcakken
levreklerin üzerine dökün, nazikçe karıştırıp soğumaya bırakın. Servis ederken; haşlanmış deniz börülcesi, fesleğen, dereotu yaprakları ve doğranmış kuru domatesle süsleyin.

#LevrekMarin #LevrekMarinTarifi #LevrekMarinİçinMalzemeler #LevrekMarinHazırlanışı #LevrekMarinNasılYapılır #levrek

OKU ➤  Patlıcanlı Deniz Levreği

Tavsiye

Ege Lokumu

Ege Lokumu (4 Kişilik) Ege Lokumu İçin Malzemeler: 1000 gram levrek eti İç Malzemesi İçin: …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir