Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Kuzu Külbastı

Kuzu Külbastı

kuzuMalzemeler:

800 gram kuzu eti

4 dal taze biberiye

4 dal taze kekik

2 adet domates

4 adet sivri biber

4 adet patlıcan

100 gram tereyağı

200 gram un

1 küçük kase rendelenmiş eski kaşar peyniri

Tuz, beyaz toz biber

4 dilim milföy hamuru

Hazırlanışı:

Milföy hamurlarını orta boy yuvarlak kelepçeli kalıplara sararak fırında kızartın. Kalıptan dikkatlice çıkartarak daha sonra kullanmak üzere ayırın.

Kuzu etini çukur bir kaba alın. Taze biberiyeyi, taze kekiği ve zeytinyağını ilave edin. Kapağını kapatın bu şekilde buzdolabında 1 saat kadar eti dinlendirin.

Patlıcanları yıkayıp iyice kuruladıktan sonra birkaç yerinden kürdanla delin. Fırında veya ocağın üzerinde közleyin. Kabuğunu soyup içini çıkartın ve çatalla ezin. Tuzunu, tereyağını, baharatını ve rendelenmiş kaşar peynirini ilave ederek tatlandırın.

Eti dinlendirdikten sonra ızgarada veya yapışmaz yüzeyli bir tavada kızartın. Milföy hamurunu servis tabağına alın, içine közlenmiş patlıcan karışımını, üzerine de eti yerleştirin. Bu yemeği ızgarada kızartılmış domates ve biberle birlikte servis edebilirsiniz.

OKU ➤  Makarna sağlıklı beslenme listesinde yerini aldı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir