Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Kuzu Etli ve Sarımsaklı Güveç

Kuzu Etli ve Sarımsaklı Güveç

33

Kuzu Etli ve Sarımsaklı Güveç Malzemeler:

> 500 gram kuzu eti

> 3 çorba kaşığı zeytinyağı

> 3 adet domates

> 2 adet soğan

> 1 baş sarımsak

> Tuz, karabiber

Kuzu Etli ve Sarımsaklı Güveç Hazırlanışı:

Toprak güveci ocağın üzerine alın. Zeytinyağını güvecin içinde ısıtıp etleri ilave edin. Sürekli karıştırarak etleri 20 dakika boyunca kavurun. Etin üzerine halka şeklinde doğranmış soğanları, dörde böldüğünüz domatesleri ekleyin. En üste ayıklanmış diş diş sarımsakları serpin. En son üzerini geçmeyecek şekilde yavaş yavaş sıcak su ekleyin. Tuzunu ve taze çekilmiş karabiberini serpin. Önce yüksek ateşte birkaç taşım kaynatın, sonra üzerini kapatıp ateşi iyice kısın. 1 saat boyunca pişirin. Sıcak sıcak servis yapın.

OKU ➤  SEYİDOĞLU'NDAN BALIK SEVERLERE GÜVEÇTE SICAK HELVA

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir