Ana Sayfa » Tarifler » Sebze Yemekleri » Kuru Dutlu Rezene

Kuru Dutlu Rezene

Malzemeler
• 2 adet rezene kökü
• 2 dal rezene saçı,(arap saçı, maratho)
• Yarım demet taze soğan
• Yarım kahve fincanı dolmalık fıstık
• 1 kahve fincanı zeytinyağı
• 2 su bardağı soğuk su
• 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
• 1 büyük kahve fincanı (beyaz) kuru dut
• Yarım tatlı kaşığı öğütülmüş tuz
• 1 tatlı kaşığı tozşeker
• 10 adet beyaz tane biber

Kuru Dutlu Rezene Tarifi;
Rezenenin dallarını incecik kıyıp, köklerini boylamasına ikiye kesin. Ayrı bir yerde kıyılmış taze soğan ve dolmalık fıstığı zeytinyağında 2 dakika soteleyin. Su, rezene kökü ve saçını ilave edin. Portakal kabuğu, dut, tuz, toz şeker ve tane karabiber ekleyip 20 dakika pişirin. Rezene köklerine soğanlı harcı doldurup servis yapın.

OKU ➤  Burhaniye’de ‘Aromalı Zeytinyağı’ üretimi başladı

Tavsiye

Diyetlerde Yapılan En Büyük 5 Hata

Diyetlerde Yapılan En Büyük 5 Hata

DİYETLERDE YAPILAN EN BÜYÜK 5 HATA Uzman Diyetisyen Çağatay Köşkeroğlu, yaklaşan bahar ile birlikte kilo …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir