Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Kuru Domatesli Ekmek
kuru domatesli ekmek

Kuru Domatesli Ekmek

Kuru Domatesli Ekmek

(4 Kişilik)

Kuru Domatesli Ekmek Malzemeler

8-10 adet kurutulmuş domates
2,5 bardak un
1 bardak ılık su
1 paket kuru maya / 10 gram
1 çorba kaşığı bal
2 çay kaşığı kaya tuzu
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
3-4 dal taze kekik ya da 1 tatlı kaşığı kuru kekik

kuru domatesli ekmek

Kuru Domatesli Ekmek Hazırlanışı

Ilık suya bal ve mayayı ilave edip bir tahta kaşıkla karıştırın. Yaklaşık 10-15 dakika maya göz göz olana kadar bekleyin.
Çukur bir kapta unu ve tuzu harmanlayın. Ortasına mayalı karışımı ve zeytinyağını ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun ve üzerine nemli bir bez örtüp yaklaşık 40-50 dakika mayalanmaya bırakın. Elinizi zeytinyağı ile hafifçe yağlayıp mayalanmış olan hamuru mutfak tezgahında birkaç dakika daha yoğurun. Hamuru tepsiye alın ve elinizle yayın.
40-45 dakika daha oda sıcaklığında, bu şekilde tepside bekletin. Mayalanan hamura elinizle pide şekli verin ve üzerine fırça ile hafifçe yağlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Bu sırada kurutulmuş domatesleri ince ince kıyın ve 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştırın. Fırından çıkarıp kıyılmış kuru domatesleri ekmeğin üzerine yayın ve 10-15 dakika daha fırınlayın. Kuru domatesli ekmeğiniz hazır. Hafif soğumasını bekleyip servis yapın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir