Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Kulak Mantısı

Kulak Mantısı

kulakMalzemeler:
> 1 adet yumurta
> 3 su bardağı un
> 1 çay bardağı su
> 300 gram kıyma
> 1 baş sarımsak
> 500 gram süzme yoğurt
> 3 çay kaşığı nane
> 4 çorba kaşığı tereyağı
> Tuz, karabiber

Hazırlanışı: Hamur yoğurma kabına unu eleyin. Ortasını havuz gibi açıp yumurtayı ve suyu ilave edin. Pürüzsüz bir hamur olana dek yoğurun. Hamuru top şeklinde yuvarlayıp üzerini bir bezle örtün ve oda ısısında 20 dakika dinlendirin. İç malzemesi için; Kıymayı çukur bir kaba alın. Tuzu ve karabiberi ilave edip yoğurun. İç malzeme hazırdır. Sarımsaklı yoğurt için; Sarımsakları temizleyip havanda ezin. Yoğurtla karıştırın. Sarımsaklı yoğurt hazırdır. Dinlendirdiğiniz hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde oklava yardımı ile açın. 4 cm’lik kareler olacak şekilde kesin. Her hamur parçasının ortasına kıymalı harçtan paylaştırın. Hamurları üçgen şeklinde kapatın. Geniş bir tencereye 8 bardak suyu ve tuzu ilave edin. Su kaynayınca hamurları içine atın. Hamurlar suyun yüzüne çıkınca kevgir yardımı ile süzdükten sonra servis tabağına aktarın. Üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün. Tereyağında kavrulmuş pul biber karışımını da gezdirin. İsteğe göre kurutulmuş nane eşliğinde servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

 

OKU ➤  Pınar’dan tüm sofralara pratik lezzetler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir