Ana Sayfa » Haber Turu » Komili İle Ayvalık’ta Zeytin Hasadı Coşkusu

Komili İle Ayvalık’ta Zeytin Hasadı Coşkusu


135 yıllık köklü geçmişiyle Türkiye’nin en eski zeytinyağı markası olan Komili, Ayvalık Ticaret Odası öncülüğünde 1-3 Kasım tarihleri arasında düzenlenen 9. Ayvalık Zeytin Hasat Günleri’ne ana sponsor olarak destek verdi ve hasat coşkusunu Ayvalıklılarla birlikte yaşadı.

9. Ayvalık Zeytin Hasat Günleri’ne Anadolu Grubu Yönetim Kurulu ve İcra Başkanı Tuncay Özilhan da katılım gösterdi.

Zeytinyağı sektörüne emek verenlerle Ayvalık halkının bir araya geldiği 9. Ayvalık Zeytin Hasat Günlerinin bu yılki sloganı ‘Zeytinyağı,Türkiye’nin Milli Yağı’ idi.

Zeytinyağının “Medar-İ İftiharı” Abdullah Ertem…

 Komili, 9. Ayvalık Zeytin Hasat Günleri’nde gerçekleşen, Ana Gıda Genel Müdürü Ümit Ersoy’un da konuşmacı olduğu  “Zeytinyağı: Türkiye’nin Milli Yağı” panelinde, zeytinyağına emek veren ve Türkiye’de zeytinyağı kültürünün gelişimine katkı sunan kişi ve kurumlara teşekkür etmek amacıyla 2009 yılından bu yana verdiği “Zeytinyağının Gururları Ödülü”nü takdim etti. “Zeytinyağının Gururları Ödülü”nün bu seneki sahibi Türkiye’nin en eski zeytinyağı üreticilerinden ve yağhane sahiplerinden, Sayın Abdullah Ertem oldu.

Hasatın farklı bir etkinliği de Zeytin Ağacı’nın yetiştiği bereketli Ayvalık topraklarında yer alan Ana Gıda’nın fabrikasında davetlilere verilen zeytinyağı tadım eğitimi oldu. Eğitimin ardından zeytinin ağaçtan soframıza zeytinyağı olana kadar geçirdiği aşamalar anlatılarak zeytin sıkımı gerçekleştirildi.

İlk Hasat Özilhan’dan: Zeytinleri Tek Tek Elleriyle Topladı…

Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Ana Gıda Genel Müdürü Ümit Ersoy ile birlikte dallardan zeytin toplayarak 2013-2014 sezonunun ilk hasadını gerçekleştirdi. Hasadın ardından Özilhan, zeytin sıkımı gerçekleştirerek kendi zeytinyağını kendisi üretti.

Zeytinyağı Kültürünün Gelişmesini Desteklemek Çok Önemli…

Komili, sektörünün lider markası olarak, Ayvalık’ta üreticilerin zeytin ağacına sarılmasına, sürekli en iyinin peşinde koşmasına aracılık etmeye, zeytinyağı kültürünün derinleşmesi konusunda sektöre ve topluma katma değer sağlamaya çalışıyor. Bu misyonla hayata geçirilen kültürel yayınlarının yeni bir örneği olan “Edremit Yöresi Yağhaneleri” kitabı, Geleneksel Komili Kahvaltısında katılımcılara takdim edildi. Hasadın son gününde düzenlenen “Geleneksel Komili Kahvaltısı”nda Ayvalık’ın eşsiz lezzetleri, davetlilerin beğenisine sunuldu.

OKU ➤  Koska , Tahin-Bal’ı Cam Kavanozda Buluşturdu

Komili’nin desteğiyle Prof.Dr. Recep Efe, Prof.Dr. Abdullah Soykan, Doç.Dr. İsa Cürebal, Yard.Doç.Dr. Süleyman Sönmez tarafından zeytinyağı kültürünün gelecek kuşaklara taşınması ve toplumsal belleğin korunması amacıyla yazılan, “Edremit Yöresi Yağhaneleri” kitabı, geleneksel zeytinyağı kültüründe son derece büyük önem taşıyan ve günümüzün büyümekte olan zeytinyağı sanayinin geçmişine tanıklık etmesi için hayata geçirildi.

 

Tavsiye

Et tüketiminin bir kısmını cevizle değiştirmenin potansiyel faydaları

Uluslararası, hakemli, açık erişime sahip bir beslenme dergisi olan Nutrients’te yayınlanan ve Kaliforniya Ceviz Komisyonu …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir