Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Kolay Katmer

Kolay Katmer

19334

Malzemeler:

1 adet hazır yufka veya baklava hamuru

100 gram kaymak

1 su bardağı Antep fıstığı içi

30 gram tereyağı

Kolay Katmer Hazırlanışı

Hazır yufkayı tezgahın üzerine yayın. Spatula yardımı ile üzerine kaymaktan sürün. Toz halindeki fıstık içini de serpin. Zarf şeklinde sarıp yağlı kağıt üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında, üzerleri iyice kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkar çıkmaz üzerine fırça yardımı ile tereyağı sürün. Hemen servis yapın.

Editörün notu: Kaymaklı ve fıstıklı katmeri dilerseniz dondurma eşliğinde de sunabilirsiniz. Kaymak yerine tahin de kullanabilirsiniz. 

OKU ➤  Pekmez Helvası

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir