Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Kıymalı Çörek Börek

Kıymalı Çörek Börek

kiymali-corek-borek

Büyük görseli görmek için tıklayınız

Kıymalı Çörek Börek Malzemeler:
Hamuru için:
• 1 su bardağı zeytinyağı
• ¾ su bardağı yoğurt
• 1 adet yumurta
• 4 su bardağı un
• 1 paket kabartma tozu
• Tuz
İç malzemesi için:
• 200 gram dana kıyma
• 1 çorba kaşığı sıvı yağ
• 2 adet soğan
• 3 çorba kaşığı kuş üzümü
• Tuz, karabiber, pul biber
Üzeri için:
• 1 adet yumurtanın sarısı
• Çörekotu

Kıymalı Çörek Börek Hazırlanışı:
Zeytinyağını, yoğurdu, yumurta akını, unu, tuzu ve kabartma tozunu çukur bir kaba aktarın. Mikser yardımıyla, mikserin karıştırma ucu ile veya elle yoğurarak oldukça yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Hamurun üzerini bir bezle örtüp iç malzemeyi hazırlayana dek oda ısısında bekletin.
Kıymalı iç malzeme için; soğanları kıyıp 1 çorba kaşığı sıvı yağda kavurun. Kıymayı ilave edip 4-5 dakika daha kavurun. En son kuş üzümünü ve baharatını ekleyerek tatlandırın. İç malzeme hazırdır.
Dinlenen hamuru iki eşit parçaya bölün. Bir hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde merdane yardımı ile açın ve kalıbın kenarlarından dışa sarkacak şekilde yerleştirin. Hazırladığınız iç malzemeyi hamurun üzerine yayıp kalan hamuru da aynı şekilde açarak kalıptaki hamurun üzerine yerleştirin. Kenarlarını parmaklarınızla bastırarak alt ve üst hamurun birbirine yapışmasını sağlayın. Üzerine yumurta sarısı sürün, çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri iyice kızarıncaya kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.

OKU ➤  Panna Cotta

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir