Ana Sayfa » Dünya Mutfağı » Kırgız Mantı

Kırgız Mantı

Malzemeler:
Hamuru için:
• 1 kilo un
• 7 adet yumurta
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı

İç malzemesi:
• 200 gram kıyma
• 1 adet soğan
• 2 diş sarımsak
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• Tuz, karabiber

Sunum için:
• Birkaç dal dereotu
• 2 diş ezilmiş sarımsak
• 1 büyük kase yoğurt

Kırgız Mantı Tarifi:

Hamur için; Bütün malzemeleri birleştirip yoğurun ve 15 dakika buzdolabında dinlendirin.
İçi malzemesi için; Soğanı ve sarımsakları kıyıp zeytinyağında kavurun. Daha sonra kıymayı, tuzu ve karabiberi ekleyip kavurmaya devam edin. Ocaktan alın, ılınmaya bırakın.

Hamuru yumurta büyüklüğünde bezelere bölün. Un serpilmiş tezgâhın üzerinde ince olacak şekilde oklava yardımı ile açın.
Aida bardağının ağzı ile hamurdan yuvarlak parçalar çıkartın. Her parçanın ortasına iç malzemeden paylaştırın. Hamuru bohça gibi toparlayıp şekillendirin. Hamur bohçalarını un serpilmiş tepsinin içine atıp tepsiyi arada bir sallayın. Daha sonra hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında hamurlar kızarıncaya kadar pişirin. Sarımsaklı ve dereotlu yoğurt eşliğinde servis yapabilirsiniz.

Feyzan’ın Notu: Bu tarifi tepsilemeden, haşlama usulüyle de hazırlayıp afiyetle yiyebilirsiniz.

OKU ➤  Bade’nin Şekeri’nden glütensiz ve şekersiz Ramazan menüsü

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir