Keşkek

keskek

Keşkek Tarifi

Keşkek İçin Malzemeler:
1,5 su bardağı aşurelik buğday
Yarım su bardağı nohut
400 gram dana kuşbaşı eti
1 adet soğan
1 çay kaşığı dövülmüş kişniş
Tuz, karabiber
1 çorba kaşığı tereyağı

Keşkek Hazırlanışı:
Buğdayı ve nohudu yıkayıp süzün. Düdüklü tencerenin dibine doğranmış soğanı, üzerine kuşbaşı doğranmış eti, etin
üzerine buğday ile nohutları ilave edin. Az miktarda tuzu, kişnişi ve karabiberi ekleyin. Üzerini iki parmak geçecek
kadar suyu da ekleyin. Düdüklü tencerenin kapağını kapatın. Buharı çıktıktan sonra kısık ateşte, 2 saat boyunca
pişirin. Piştikten sonra kaşıkla iyice ezerek buğdayların ve nohutların püre haline gelmesini sağlayın. 1 çorba
kaşığı tereyağı ekleyerek keşkeği tatlandırın. İsteğe göre üzerini, domates sosu ve yağda hafif yakılmış pul biber
karışımını ile süsleyin.

#keşkek #KeşkekTarifi #KeşkekİçinMalzemeler #KeşkekHazırlanışı #KeşkekNasılYapılır

OKU ➤  Kuzu İncikli Keşkek

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir