Ana Sayfa » Yöresel Yemekler » Keledoş – Van Yöresi

Keledoş – Van Yöresi

keledos

Keledoş – Van Yöresi Tarifi

Keledoş – Van Yöresi İçin Malzemeler:
500 gram kavurmalık dana kuşbaşı
1 su bardağı döğme (aşurelik buğday)
Yarım su bardağı nohut
1 çorba kasesi ak pancar (alternatif olarak pazı yada pırasa)
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı kuyruk yağı
1 su bardağı yeşil mercimek
2 su bardağı kurut (yoksa süzme yoğurt)
8-10 dal maydanoz ve nane

Keledoş – Van Yöresi Hazırlanışı:
Geceden nohut, yeşil mercimek ve dövmeyi ıslatın. Aynı zamanda bir gün önceden (tabii varsa) kurutları sıcak suda bekletin. Nohut ve buğdayı beraber haşlayın, pişmeye yakın yeşil mercimek, ak pancarı ekleyin. Ayrı bir yerde dana kuşbaşına, et kuyruk yağını ekleyerek kavurun ve nohutlu mercimekli karışıma ilave  edip ortalama 15 dakika kısık ateşte pişirin. Ezmiş olduğunuz kurut yada süzme yoğurdu yemeğe yedirin. 5 dakika daha kısık ateşte kaynatıp üzerine eritilmiş tereyağı, maydanoz ve nane gezdirerek servis edin.

#KeledoşVanYöresi #Keledoş VanYöresiTarifi #Keledoş VanYöresiİçinMalzemeler #KeledoşVanYöresiHazırlanışı #KeledoşVanYöresiNasılYapılır

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir