Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Kayısı Tatlısı

Kayısı Tatlısı

Malzemeler:

– yarım kg kuru kayısı
– 1 litre su
– yarım kg tozşeker
– 1 su bardağı portakal suyu
– 200 gr taze kaymak
– 1 su bardağı fındık içi

Kayısı Tatlısı Tarifi :

Kuru kayısıları bol suyla yıkayıp, 1 litre suyu ekleyin ve 1 gün bu şekilde bekletin. Şekeri ilave ederek, 45 dakika kadar kaynatın. Kayısılar şiştiğinde tencereyi ateşin üzerinden alıp, 1 su bardağı portakal suyunu ekleyin ve soğuyana kadar bekletin. Kayısıları tencerenin içinden çıkarın tamamen kopmayacak şekilde ortadan ikiye ayırın. Kayısıların içine bir miktar kaymak ve birer bütün fındık içi koyup, servis yapın.

 

OKU ➤  Yemek meraklıları Teknosa Mutfağı’nda buluştu

Tavsiye

SAĞLIKLI BİR RAMAZAN BAYRAMI İÇİN 10 ÖNERİ

SAĞLIKLI BİR RAMAZAN BAYRAMI İÇİN 10 ÖNERİ Ramazan ayı boyunca oruç tutan pek çok kişi, …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir